POM is klaar voor de toekomst

Groeistrategieën voor bedrijf en dienstverlening

Wie op de deelnemerslijst van de Credit Expo 2024 zoekt naar Mail to Pay, moet even doorscrollen naar de P. Sinds een half jaar luistert de ontwikkelaar van innovatieve facturatie- en debiteurenbeheersoftware namelijk naar de naam POM. De naamsverandering luidt een nieuwe fase in van het bedrijf. Een fase waarin POM nadrukkelijk naar de toekomst kijkt, met als keywords: groei, payment en machine learning 2.0.

POM is klaar voor de toekomst

Een betaalherinnering of aanmaning versturen via e-mail of sms met daaraan gekoppeld een betaallink die direct naar een veilige betaalomgeving leidt, zodat een klant makkelijk, veilig en snel kan betalen. Alweer elf jaar geleden stond dat revolutionaire idee aan de basis van wat nu POM is. Ruim een decennium later doet het bedrijf veel meer dan alleen maar berichten met betaallinks versturen. Zo kunnen via de Regelingenbot klanten online zelf een betaalregeling treffen die bij hun financiële situatie past en zorgt machine learning ervoor dat berichten op het juiste moment, via het juiste kanaal en met de juiste tone of voice worden verstuurd. 

Gemoedsrust

“Met dergelijke innovaties lopen we voorop in de markt”, zegt Kees Neven, ceo van POM Group. “De oude naam dekte dan ook al een hele tijd de lading niet meer van wat wij allemaal doen. Toen we zochten naar een naam die dat wel doet, kwamen we uit bij POM, de naam van de Belgische betaalspecialist die we in 2022 hebben overgenomen. POM staat voor Peace of Mind, oftewel gemoedsrust. En dat is precies waar wij met onze oplossingen voor zorgen. Het is ook een naam waarmee we aangeven dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Positie versterken

In die toekomst staat groei centraal. Na de overname van POM in België, volgde in september de overname van het Nederlandse Mind2Pay, dat huurincassosoftware voor woningcoöperaties maakt. “Met deze overname versterken we onze positie op de woningcorporatiemarkt”, zegt Neven. “Daarnaast sluit het product van Mind2Pay – dat heel sterk is in dossierbeheer en bijvoorbeeld ook een ingebouwde vroegsignalering heeft – heel mooi aan bij de activiteiten van POM. Met de overname van POM België konden we betaaloplossingen aan onze diensten toevoegen. Die bieden we aan onder POM Payment. Nu gaan we ook kijken of we de software van Mind2Pay geschikt kunnen maken voor andere sectoren, de energiebranche bijvoorbeeld. Dat doen we onder de vlag van POM. Mind2Pay zelf is een autonome entiteit binnen POM en blijft alleen huurincasso doen.”

Groeistrategie

De groeiplannen passen in de ambities van POM: in Europa een toonaangevende speler voor betaaloplossingen worden. POM is in Nederland al marktleider binnen verschillende branches, waaronder woningcorporaties, (zorg)verzekeraars en drinkwaterleveranciers. Neven: “We willen onze expertise ook in andere landen laten gelden. We zijn al een tijdje in Duitsland bezig. Het komende jaar willen we onze positie daar verstevigen. Als dat goed op de rit staat, richten we onze blik op Scandinavië en misschien ook Engeland en Frankrijk. Dat kan via autonome groei of via ‘buy & build’. Aan beide strategieën zitten voor- en nadelen. Autonome groei gaat met vallen en opstaan, en kost tijd. Een overname komt met een bestaand team en klantenbase. Maar een bestaand bedrijf met zijn eigen cultuur in jouw organisatie integreren, dat is geen peulenschil.”

Foute lunch

Eerdere ervaringen op dat gebied bieden niet per se garantie voor de toekomst, weet Neven. “Je moet daar echt in investeren. Nu met Mind2Pay verloopt dat goed en ook met POM België is de overname heel voorspoedig gegaan. De cultuur alignment met hen was gewoon een honderd procent match. Dat was toch wel een beetje een verrassing. Wij Nederlanders zijn redelijk direct, niet iedereen houdt daarvan. De mensen bij POM België vinden dat juist wel fijn: ze weten met ons waar ze aan toe zijn. Alleen onze broodjes kaas en melk bij de lunch vinden ze maar niks, haha. Maar alle gekheid op een stokje: mocht zich opnieuw een gelegenheid tot overname voordoen, dan gaan we daar heel zorgvuldig naar kijken: is dit goed voor POM?”

No items found.

Wallet

Behalve verdere groei van het bedrijf zelf, onderzoekt POM ook een uitbreiding van de dienstverlening. Om precies te zijn: payment. “Onze visie is dat payment in de toekomst veel meer richting speciale apps gaat”, vertelt commercieel directeur van POM Nederland, Mark de Roode. “Een wallet bijvoorbeeld, waarin je alles kunt doen: betalen, betalingen inplannen, facturen archiveren, enzovoorts. Zodat je in één, superveilige app een compleet overzicht van je huishoudboekje hebt en waarin het ook makkelijk is om binnen Europa betalingen te doen. De Payconiq by Bancontact-app maakt het bedrijven al mogelijk om direct betaalverzoeken  te versturen. POM ondersteunt deze app als back-end technologiepartner. De app biedt klanten een veilige en snelle manier om te betalen. Met een eenmalige toestemming ontvangen zij de facturen rechtstreeks in de app. Alle gegevens zijn al ingevuld en dankzij automatische notificaties missen ze geen enkele betaling, terwijl het systeem hen beschermt tegen phishing en overvolle mailboxen. Dit alles zorgt voor een zorgeloze en efficiënte betaalervaring.”

Doorontwikkeling machine learning

Daarnaast gaat POM weer een stap zetten in machine learning. “We gaan naar machine learning 2.0”, belooft De Roode. “Na vijf jaar machine learning – een onderdeel van AI – zijn we er al heel goed in om op het juiste tijdstip, met het juiste betaalverzoek, via het juiste kanaal en met de juiste tone of voice een betaalverzoek af te leveren bij de eindklant. Daar behalen we mooie resultaten mee. Bij een grote verzekeraar werken we al een paar jaar met machine learning in de flows. Daardoor hebben zij 52 procent minder royementen. POM is continu bezig met het doorontwikkelen en finetunen van machine learning. Machine learning 2.0 staat binnenkort klaar!”

Hoofdsponsor Credit Expo

POM is ook dit jaar weer prominent aanwezig op de Credit Expo. Neven en De Roode kijken ernaar uit. “We zijn wederom hoofdsponsor”, zegt De Roode enthousiast. “We vinden het belangrijk om onze klanten hier te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Maar ook om kennis te delen en zo andere professionals mee te nemen in hoe wij kijken naar facturatie- en debiteurenbeheer. We hebben er zin in!”

Zin om bij te praten met POM en jouw visie op facturatie- en debiteurenbeheer met ons te delen?

Meld je nu gratis aan

KENNISSESSIE

AI in creditmanagement: ontdek hoe jij nog slimmer kunt werken!

Speciaal voor POM betreden tijdens de Credit Expo 2024 Sonny de Leeuw en Wouter de Vries het podium. Sonny is oprichter van de vergelijkingssite voor AI-tools Umely.ai en heeft een diepgaande kennis van AI. Wouter was zijn docent Commerciële Economie. Samen delen ze een passie voor AI.

Tijdens hun interactieve sessie voor POM toont het tweetal hoe AI creditmanagement verder kan optimaliseren. Van het schrijven van hypergepersonaliseerde teksten tot het verzenden van het meest kansrijke betaalverzoek. Sonny en Wouter nemen je stap voor stap mee en laten met concrete voorbeelden en praktische tips zien hoe jij AI vandaag al kunt inzetten binnen jouw creditmanagementprocessen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten die je werk een stuk makkelijker maken. Deze presentatie wil je beslist niet missen – grijp de kans om voorop te blijven lopen in de wereld van AI en creditmanagement!